brødre

Akut behov i familien: det gør du

zf254

Når man har en familie med forskellige personer samlet under samme tag, er det klart at det godt kan gå galt med et eller andet en gang imellem. Der kan nemt opstå akutte behov og andet, som helst skal fikses med det samme. Men hvad gør man lige, hvis ikke man står til rådighed lige med det samme, eller hvis det er sidst på måneden og kontoen er tom? Læs med, og få svaret.

Derfor kan akutte behov og situationer opstå

Den simple grund til at akutte behov overhovedet kan opstå er, at vi lever i en uforudsigelig verden. Måske er man sund og rask i dag, men syg i morgen. Der kan dumpe en uforudset regning ind i postkassen, som vælter hele læsset. Der er mange, mange ting som kan opstå akut, specielt i en børnefamilie. Det handler blot om at forebygge akutte situationer samt at afværge dem som er opstået efter bedste formåen. Det kan være en trøst at tænke på at der ikke er en eneste familie, som ikke kommer ud for nogle problemer i form af en akut situation. Du er altså ikke alene, og det er en forsikring om, at det nok også skal gå i dit tilfælde.

familie

Kontoen er tom: Det gør du

Uforudsete regninger kommer på de mest irriterende tidspunkter. Det samme gør sig gældende for når vaskemaskinen beslutter sig for at gå i stykker, eller når køleskabslågens ene hængsel ikke længere virker. Derudover kan du som forælder til mindre børn også godt være sikker på at det nok skal lykkedes for dine børn på et eller andet tidspunkt akut at mangle et par gummistøvler eller en ny skoletaske, fordi den gamle gik i stykker.

Hvis en af disse ting sker og kontoen er tom, er det ikke så sjovt. For hvad gør man så? Når man nu i forvejen ved at der er risiko for at der opstår et akut behov, kan det være en god idé at lave en speciel opsparingskonto, en såkaldt buffer. En buffer-konto er kun til for at der kan tages af den ved akut opståede situationer. Der er jo ingen der kan planlægge efter at vaskemaskinen går i stykker. Sådan noget sker bare.

Har du dog ikke fået lavet dig en buffer, eller er den tom, er gode råd dyre når køleskabet ikke kan mere. Her er det dog en mulighed at låne pengene. Det kan være den sidste udvej, som må tages. Det er trods alt bedre at betale af på et lån end at mangle noget vigtigt i familien. Der findes dog flere forskellige lånetyper, så det kan være en god idé at læse op på det før du beslutter dig.

leg

Vær altid beredt

Er det ikke sådan at spejdernes første og vigtigste regel lyder? Det gælder i hvert fald også i en moderne børnefamilie. Der kan ske – og vil ske – uforudsete udfordringer, som kan være ved at vælte læsset for jer. Hvis I dog er forberedt på at noget kan ske, kan det være nemmere at komme igennem. Læg derfor allerede i dag sammen en slagplan for hvad I gør i worst-case-scenario. Ved I allerede det nu, vil I med ro i maven kunne fortsætte jeres liv, og kunne nyde tilværelsen sammen som en børnefamilie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *