familie_mor_barn

Engager dig mere med børnene

zf254

Det at være sammen med sine børn er en af de smukkeste oplevelser, som man har her i livet. Desværre lever vi en verden, hvor vores børn tit er væk fra os. Det gør, at de får nye interesser og idéer, uden at man overhovedet kan følge med.

Og det er selvfølgelig rart at kunne følge med i disse ting, for de gør, at du bedre kan engagere dig med dit barn. Men det er ikke altid lige let at gøre dette. Derfor får du nedenfor 3 gode råd til at engagere dig bedre med de kære små!

Find de små øjeblikke på en gåtur

Noget af det vigtigste, som du kan gøre, er at tage nogle af de øjeblikke, som du allerede har med børnene og sørge for, at de lægger op til, at I snakker og samtaler.

Ture til venners hjem eller ned at handle er gode eksempler her. Mange vil bare køre turen, men det gør den kort. Nogle gange er det godt, at den er lidt længere, fordi så har I mulighed for at snakke sammen.

Og der behøver man jo ikke snakke om noget bestemt. Det vigtige er bare, at tiden er der – tiden er nemlig mere knap i en bil.

familie_mor_barn

Spil med på deres banehalvdel

Nogle gange handler det simpelthen om, at man skal være med i det spil, som børnene spiller – rent metaforisk.

Et godt eksempel er et meget musisk barn. Her kan det være sjovt at vise dette barn noget musik, som du har fundet, og som du gerne vil snakke om. Det viser, at du anerkender deres hobby, og at du gerne vil forstå den bedre!

Eller hvad med den klassiske voksne søn, som elsker sport? Hvorfor ikke snakke med ham om sporten og eventuelt lave en smule fælles betting med noget som Unibet? Det er den perfekte mulighed for at skabe et bånd over noget, som barnet også går op i. Husk dog, at dit barn skal være over 18 år gammel for at spille på nettet.

Sig ”ja”, når de foreslår noget

Vi lever i en travl hverdag. Med både arbejde, fritidsinteresser, børn, venner, familie og endnu mere, så er der rigtigt meget at se til. Derfor er det forståeligt, hvis du ikke føler, at du har alverdens tid i din hverdag.

Men det betyder ikke, at du bør sige ”nej” til børnene, når de foreslår noget. Børn kan have overordentligt svært ved at foreslå noget som fælles aktiviteter, for eksempel madlavning eller leg.

Og når du faktisk siger, at du gerne vil være med til dette, så bekræfter du barnets ønske i at bruge tid med dig. Det gør altså, at barnet vil genkende dette og have lyst til at være mere sammen med dig. Det gør det dermed også lettere at engagere sig, og I kommer eksempelvis til at kunne snakke mere om forskellige ting.

Sådanne ting sætter sig dybe spor. At vise, at du gerne vil være med, især fra en tidlig alder, gør, at barnet føler sig værdsat. Dette er godt for både dig og barnet i det lange løb – og det skal man ikke kimse ad.

familie_mor_barn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *