familia

Gode forældre elsker hinanden

zf254

Den største og vigtigste gave du kan give dit datter, er at elske hendes mor. Det samme gælder naturligvis for mødre og sønner. Når du som forældre elsker og respekterer dit barns anden forældre, mærker barnet ro og tryghed. Er der på den anden side konflikt og modstand imellem forældrene kan det give ar i barnet, som de tager med sig ind i voksenlivet.

At være en god forældre betyder altså bestemt ikke kun, at du er kærlig og nærværende overfor dit barn. At være en god forældre inkluderer at være et godt menneske, og det inkluderer at have gode forhold til de, som barnet elsker.

Børn lærer kærlighed og forhold i familien

Som mor eller far er du dit barns rollemodel på alle leder og kanter. Hvordan et barns forældre interagerer med verden omkring dem er med til at skabe barnets verdensbillede. De sætter rammen for hvad der er normalt og acceptabelt.

Det er faktisk sådan, at hvis du som far ikke elsker og respekterer din datters mor, kan din datter vokse op og acceptere det samme i et forhold. Dette er blot et enkelt eksempel ud af uendelig mange mulige negative dynamikker forældre imellem.  Det er sandsynligt, at et barn vokser op og ender i et forhold, der i en grad afspejler forældrenes. Mønstrene nedarves og gentages.

Kvaliteten af forældres forhold spiller en rolle i deres barns sociale interaktioner. Evnen til at have og beholde et godt intimt forhold til den anden forældre er noget af det vigtigste ikke kun for et barns glæde og trivsel. Også for deres voksenliv.

Alle de negative følelser, som et ikke-kærligt forhold mellem forældrene bringer til familien kan skabe enormt meget stress og ulykkelighed. Først og fremmest fordi konflikten og fraværet af kærlighed sårer barnet. Men hvis forældrene har det svært i deres indbyrdes forhold, er der ofte ikke meget energi tilbage at give til barnet. Det kan være svært at være en glad og nærværende mor eller far, når man netop har været i en skænderi eller bare ikke kan tåle hinanden.

Vær gode skilsmisseforældre

Først og fremmest bør man gøre hvad man kan, for at få sit forhold til at være godt og sundt, når man har valgt at have en barn sammen. Der er mange guides og artikler at finde på nettet som kan hjælpe jer til at undgå en skilsmisse. Men det er også vigtigt at huske, at det at blive sammen ikke altid er det bedste for barnet heller.

skænderi

Skilsmissebørn er oftest dem, som har det sværest, både i barndommen men også i deres intime forhold når de vokser op. Især hvis forældrene ikke kan finde ud af at være ordentlige overfor hinanden og tale pænt om hinanden efter en skilsmisse. Så for dit barns skyld, så skal du gøre alt hvad du kan for at åbne dit hjerte og holde forholdet respektfuld og kærligt. Også selvom i som forældre er skilt og har jeres grunde til at være uvenner. Det betyder en hel verden til forskel for barnet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *