baby

Baby på vej? Gode råd til at få økonomien til at hænge sammen

zf254

Der er ikke meget der slår glæden ved at vente sig en lille ny! Midt i al lykkerusen melder der sig dog på et tidspunkt nogle overvejelser i forhold til økonomien. Selvom det at få en baby for de fleste er noget af det bedste, som kan ske, er der heller ingen tvivl om, at det bestemt ikke er gratis med sådan en familieforøgelse.

Læs derfor her nogle gode råd til at få økonomien til at hænge sammen med baby, og vær helt klar til at tage imod den lille ny!

Hvad koster det at få en baby?

Mens baby ligger trygt i maven, sker der mange forberedelser til ankomsten. Der skal indrettes et børneværelse og købes tremmeseng, højstol og puslebord. Derudover skal der købes tøj, legetøj, sutteflasker, hagesmækker, barnevogn, ammepude og så videre. Når baby først kommer til verdenen og begynder at vokse, skal baby med tiden have nyt tøj, større seng og så videre. Ja, det lyder hurtigt dyrt, ikke?

Det kan være svært at bevare det store økonomiske overblik når man befinder sig i den lykkerus, det giver at skulle være forældre. Alligevel er det en god idé at have hovedet med, og beregne på hvor meget det vil koste at få en baby. Ved man hvad man kan forvente rent økonomisk, er det lettere at få økonomien til at hænge sammen.

Kan man se at det bliver svært at få det hele til at hænge sammen i starten, fordi der er så meget udstyr, som skal købes på en gang, kan det være en god idé at optage et lån, som lige så stille kan tilbagebetales bagefter.

Gode råd til at spare penge på babyens udstyr

Vælger man at købe al babyudstyr fra ny, er der ikke noget at sige til at det hurtigt går hen og bliver dyrt. Man vil selvfølgelig gerne give sit barn det bedste, og derfor vælger man udstyr i god kvalitet. Vil man dog gerne spare penge, er det meget at hente ved at forsøge sig med at spare på dette område.

Vælger man at købe brugt babyudstyr, vil man kunne spare mange penge. Ofte er brugt babyudstyr ikke brugt mere end et par måneder, og er derfor praktisk talt så godt som nyt. Kig derfor på diverse markedspladser og portaler, hvor der sælges brugt, før du køber nyt. Måske finder du netop det, som du skal bruge, til en brøkdel af salgsprisen!

En anden ting du kan gøre for at spare penge på din babys udstyr, er at arve udstyr fra venner og familie. Mange i din omgangskreds som har haft baby, har helt sikkert en hel masse til at ligge derhjemme. De vil sikkert hellere end gerne forære dig noget af det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *