motion_rent_overskud

Rengøring giver motion – og mentalt overskud

zf254

En aktiv tilværelse er en god tilværelse. Men for mange kan det være svært at få enderne til at mødes tidsmæssigt i en travl hverdag med job, børn, arbejde, fritidsinteresser med mere. Rengøringen af hjemmet bliver derfor ofte nedprioriteret. Og det kan gå ud over dit mentale såvel som fysiske velvære.

Spar tid på rengøring og få overskud i hverdagen

Der er forskellige måder at løse dette problem på. Hvis der er økonomisk overskud i hjemmets økonomi, vælger nogle at hyre en privat rengøringshjælp. Det kan aflaste og skabe et pusterum med tid, som kan bruges på vigtigere ting, såsom familie og udendørsaktiviteter. Men det er langt fra alle, der har råd til at hyre hjælp ude fra. I stedet står man med selv med rengøringsarbejdet i hjemmet – en tjans som mange opfatter som en sur pligt.

Men rengøring er ikke desto mindre en nødvendighed. Og særligt i hjem med børn, hvor tiden ofte sluges af familieorienterede gøremål. Hvis du derfor kan finde en måde at spare tid på rengøringen af dit hjem, kan du simpelthen skabe tid og overskud i hverdagen til de vigtige ting i dit liv.

Få en lille work-out ud af din rengøring

Lige meget hvad, er skal det dog i første omgang siges, at du desværre ikke kommer uden om at skulle bruge noget tid på rengøring. Men det behøver ikke at være en nedslående nyhed. I stedet kan du se frem til at kunne slå to fluer med ét smæk. Hvis du for eksempel pepper dit tempo op, når du gør rent, får du med garanti sved på panden. Eller måske er det slet ikke nødvendigt at skynde sig.

motion_rent_overskud

Visse rengøringstjanser kræver nemlig en smule knofedt – så vær slet ikke ked af udsigten til at skulle i gang med at skrubbe. Det giver både rene fliser og ren samvittighed motionsmæssigt. En hovedrengøring af dit hjem, hvor du rykker rundt på møbler for at kunne komme ind i alle hjørner, forbrænder også en del kalorier.

Tænk smart og brug de rigtige og bedste rengøringsmidler

Men hvordan sparer man tid på rengøring? Støvsugning, gulvvask, støvaftørring – det tager alt sammen tid. For slet ikke at tale om rensning af ovnen eller afkalkning af fliserne i bruseren. Man kan blive helt træt bare ved tanken.

Men her er det, at du kan gøre nogle vigtige tiltag, for at gøre din rengøringsmodus så smart og effektivt som muligt. I første omgang er det vigtigt, at du ikke går ned på udstyr, når du skal gøre rent. En god støvsuger er et godt udgangspunkt, men der er meget andet, der kan lette dit rengøringsarbejde.

motion_rent_overskud

Effektive og specialiserede rengøringsmidler kan gøre dit liv med karkluden og skuresvampen betydeligt lettere. Og så gør de rette rengøringsartikler og -redskaber tiden under rengøringen betydeligt lettere. For ikke mindst at tale om resultatet.

Ikke alle gulvskrubber gør deres arbejde lige godt. Og skal du fjerne kalk eller genstridige fedtpletter, er det så afgjort ikke ligegyldigt, hvad du bruger af rengøringsmiddel. Så gør dig selv en tjeneste og hold dig opgraderet, hvad angår dine rengøringsartikler og -redskaber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *