familie_frirum_

Skab frirum til hinanden, og få et godt familieliv

zf254

Børnefamilier er i dag en meget travl race. Der er nok at se til og at få hverdagen til at gå op med arbejde, institution, skole, fritidsaktiviteter og nærhed, er et logistisk stort arbejde. Her kan du læse mere om, hvordan I som familie kan skabe frirum til hinanden og dermed få et godt familieliv.

Det er nemlig gennem frihed og interesser, at man opnår kvalitetstid, samt føler, at man lever livet optimalt. Der kan dog være forskel på, hvordan familiens medlemmer mest optimalt opnår sit eget frirum. Læs med og bliv klogere.

Det perfekte værksted til far

De fleste mænd elsker værktøj og gør-det-selv projekter. Manden i husstanden bør derfor have sig et vaskeægte værksted, hvor han har styr på alt sit værktøj. Dette gøres allerbedst med dertil rettede værkstedreoler. Disse værkstedreoler er med til at holde styr på fars værktøj og materialer på en ordentlig måde.

Når far har styr på værktøjet, og ikke skal lede efter sine ting, kan han også være mere glad og opnå kvalitetstid på værkstedet, hvor der rent faktisk bliver udrettet noget. Værkstedsreoler er derfor fuldstændig uundværlige i forhold til at skabe det perfekte værksted og frirum til far.

Frihed til mor

Mor behøver typisk hverken værkstedreoler eller et værksted for at opnå frirum. Mor har ofte blot brug for lidt tid alene. Dette kunne fx være et bad uden at blive forstyrret, at læse i en god bog, at gå en lang tur eller lignende.

Frihed og frirum til mor handler om tid til fordybelse og uden daglige gøremål og pligter. Her kan hun koble helt af og blot nyde sit eget selskab, hvad end det er ude på gåtur i skoven eller hjemme i sofaen med en god bog. Mens far udfylder sine værkstedreoler, kan mor bruge tiden på noget andet.

familie_frirum_

Børnenes helt eget frirum

Børn kan til tider være krævende og have behov for en hel del opmærksomhed. I takt med at børnene bliver ældre, kan de bruge længere og længere tid for dem selv. Børn kan godt lide at være sammen med deres forældre om noget, som fx at hjælpe far med at samle værkstedreoler eller hjælpe mor med at bage en kage.

Dog kan børn også godt fra tid til anden have behov for at være alene og samle energi på ny. Børn har derfor behov for deres eget værelse, hvor de kan trække sig tilbage og være sig selv i et privat rum. Det er i denne forbindelse vigtigt, at barnet har et godt værelse, der er indbydende og praktisk at befinde sig i. Der er fx behov for, at der for det meste er ryddet, samt at legetøj er organiseret i kasser.

familie_frirum_

Ligeledes kan det være rart for barnet med hyggekroge til at sidde og slappe af i. der kan være forskel på piger og drenge når det kommer til frirum. Piger har ofte behov for mere ”stille ”-leg end drenge og generelt mere fordybelse og kreativitet. Drengene kan blot have behov for at lege for sig selv bag lukkede døre, uden at blive forstyrret.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *