Send børnene til svømning med en pakket svømmetaske

Send børnene til svømning med en pakket svømmetaske

zf254

Børneopdragelse er et af de sværeste emner at diskutere. Børn har en helt særlig status i samfundet, og det har de altid haft. Dog har det før været i form af, at børn skal ses ikke høres, men nu er det nærmere det modsatte. Børn bliver lovprist, og der er en kæmpe forståelse for, at disse små skabninger samfundets fremtid. Dog er det også utrolig svært som foræder at vide, hvornår man gør noget rigtigt eller forkert i forbindelse med sit barn. Man ønsker selvfølgelig at være den bedst mulige forælder, men det kan være svært at vide, hvornår man er for meget eller, hvornår man er for lidt. Man ønsker på den ene side at være en god, tryg og sikker forælder, der altid skaber de bedst mulige rammer for sine børn. På den anden side ønsker man også, at ens børn bliver uafhængige og ansvarsfulde.

Der er mange forskellige steps i det at skulle opdrage et barn. Et af de sværeste erkendelser er, når man som forælder indser, at man ikke længere er nødvendig på samme måde som før. Denne erkendelse kan komme både sent og tidligt i barnets opvækst, men uanset hvad kan det være svært faktisk at forstå. Dog kan man stille og roligt forberede både sig selv og barnet på, at dette vil komme til at ske en dag. Det kan for eksempel være, hvis barnet stille og roligt selv begynder at pakke sin svømmetaske, for herefter langsomt at begynde selv at tage til svømning. Det er disse små steps, der gør processen mere glidende. Det handler i sidste ende ikke kun om, at barnet langsomt skal modnes, det handler også om, at man som forældre skal vænne sig til, at ens unge på et tidspunkt vil forlade reden.

Selv at vælge svømmetaske er et tegn på uafhængighed

For det meste vil det være forældrene, der regulerer, hvornår det er på tide, at barnet skal blive mere ansvarsfuldt og selvstændigt. Dog kan det til tider også ske, at barnet selv begynder at vise mere selvstændige træk. Det kan for eksempel være, hvis barnet selv foreslår at udføre specifikke handlinger på egen hånd eller, hvis barnet pludselig selv vil bestemme, hvordan hans eller hendes svømmetaske skal se ud. Dette kan for forældrene virke utrolig skræmmende, men der er i sidste ende et godt tegn, da det viser, hvilken udvikling barnet går igennem.

Dog vil barnet forsætte med at komme hjem med sin svømmetaske fyldt med vasketøj

Pludselig vil barnet nå den højest form for selvstændighed, når det vælger at flytte hjemmefra. Dette er et symbol på, at man fuldstændig frigør sig fra sine forældre for nu at stå på egne ben. Dog vil det sjældent gå så let, og man kan som forældre berolige sig med, at der fortsat vil være masser af de servicer, som man udøver, som barnet fortsat vil benytte sig af. For de fleste vil det rigtige voksenliv først melde sig, når de selv får børn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *