sommerferie-i-telt

Prioriter ferie med børnene, selv om budgettet er stramt

zf254

Det er så vigtigt, at du holder ferie sammen med dine børn. Det giver både dig selv om dine unger nogle dejlige oplevelser, som kan bidrage til jeres fælles minder.

Hvis budgettet er meget stramt, kan det være yderst vanskeligt at tage nogen steder hen. Alting koster penge, og en ferie med børn er ikke nogen undtagelse. Hvordan strikker du en dejlig ferie sammen med en beskeden økonomi?

Sæt tæring efter næring

Det gode gamle mundheld siger, at du må skabe en ferie, som du har råd til. Altså gøre en dyd af nødvendigheden. Når pengene er små, så må det blive derefter.

Det behøver slet ikke at betyde, at du skal blive helt handlingslammet og ikke gøre noget. Der er heldigvis mange muligheder for at tage på en dejlig ferie, uden at det koster det hvide ud af øjnene.

dreng-på-cykel

I kan for eksempel tage på camping. Det er ideelt for børnene, som hurtigt finder nogle kammerater at lege med, og du kan selv få slappet af. Vælg for eksempel en campingplads, der ligger ud til en strand, så bliver det ikke bedre.

I kan også være turister i jeres eget land og besøge forskellige dele af landet. I kan enten cykle eller tage toget på de billige afgange.

Har I familie eller bekendte, der bor i en anden del af landet, kan I måske bo hos dem. Så bliver det ikke så dyrt.

Tag ud og oplev nogle af de mange gratis ferietilbud, der er rundt omkring. Der er masser, I kan gøre og få en god ferie ud af det.

Lån penge til en ferie

Hvis du godt kunne tænke dig at give dine børn en ferie, der ikke var helt så skrabet, så er der jo den mulighed, at du kan låne nogle penge. Så kan du og ungerne holde en god ferie, hvor der er råd til lidt mere.

Selv om det ser sort ud med dine lånemuligheder, så er der nogle låneudbydere, der tilbyder lån til stort set alle – også dem, der står i RKI eller på anden måde har en temmelig anstrengt økonomi.

vandleg

Tjek dem ud, og se, om det skulle være noget for dig med sådan et lån. Her er det bare super vigtigt, at du ikke låner over måde. Det vil sige, at du skal have en realistisk mulighed for at betale lånet tilbage. Ellers kan du risikere, at det bliver uoverskueligt dyrt i renter og så videre.

Uanset hvad du gør, så har du og ungerne fortjent en dejlig sommerferie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *