familie på stranden

Gør noget godt for familien – prioriter tid sammen

zf254

Som familie kan det være en udfordring at finde kvalitetstid til hinanden i en travl hverdag. Mange familier glemmer at prioritere det og glider langsomt fra hinanden. Det er derfor yderst vigtigt at prioritere tiden sammen når man har fri, men også i det daglige. Der er mane måder at gøre det på. Det vigtigste er at man reelt set gør en indsats for at få mere tid sammen og gode forslag til dette kan du læse mere om nedenfor.

Pas på med at fritiden ikke går op i praktiske gøremål

Når man som familie har fri enten i weekenden eller i pga. ferie, er der mange der har en tendens til at tage fat i de praktiske ting, der ikke nås i hverdagen. Det kan dog være en fælde, da det kan betyde at hele fritiden går med disse praktiske gøremål og at man så ikke får prioriteret tiden sammen. Ejer man egen bolig er der naturligt noget løbende vedligeholdelse der skal ordnes, men man må planlægge arbejdsgangen så der også bliver tid til familien. Er der tale om weekend kan man fx godt lave en lille liste med ting der skal ordnes om lørdagen og så bruge tid sammen om søndagen. Derudover kan man sørge for at tingene ikke hober sig op, ved at tage tingene i opløbet. En elpære kan fx udskiftes med det samme den springer. Du finder guide til billigste og bedste pærer her. Ligeledes gælder hvis der er andet der går i stykker, at man måske hurtigt kan fikse det løbende i hverdagen.

familie

Tag på ferie og skab minder

En god måde at opnå kvalitetstid sammen som familie er ved at tage på ferie sammen. Det kan både være i ind- og udland. Når man tager væk fra boligen, er man også væk fra de praktiske gøremål i hjemmet, hvilket betyder at man kan fokusere sin energi 100% på sin familie og på at være sammen som familie. Et eksempel på et populært rejsemål er Azorerne, som er en del af Portugal. Destinationen kan besøges hele året. Det er på ferien at minderne sammen som familie skabes.

Prioriter tid i hverdagen

Foruden ferie, weekend og anden fritid er det også vigtigt som familie og finde hinanden i hverdagen. I en travl hverdag med skole, job, fritidsaktiviteter m.m. er det indimellem et logistikarbejde også at finde kvalitetstid til hinanden. Der er dog ting I kan gøre for at få det til at lykkedes. Du vil tilmed blive overrasket over at det ofte kun er små justeringer der skal til. Du kan fx gå ned i tid på arbejdet og få tid til nogle praktiske ting hjemme inden resten af familien kommer hjem. Er dette ikke en mulighed kan du alternativt få en rengøringshjælp og/eller havehjælp. Det er ligeledes muligt at bestille sine dagligvarer lige til døren, så der ikke skal bruges tid på at handle. Det er tilmed effektivt at lave madplaner og udføre selve madlavningen i fællesskab, således at man på denne måde er sammen.

drage

 

Det kan være svært at finde tid til hinanden i hverdagen, men det er med at være kreativ og gøre en indsats. Familien er det vigtigste du har og ingen gider stå om 10-20 år og ligge tilbage og ønske at man havde prioriteret anderledes. Alle ovenstående råd er tilmed noget man kan iværksætte med det samme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *