børn

Kunsten at være forældre

zf254

Måske har du allerede børn, måske venter du dig, eller måske drømmer ud bare om at få dig nogle små engang i fremtiden. Uanset hvor du befinder du i den proces med at skabe din egen familie, så er det ikke nogen hemmelighed, at det er en kunst at være forældre. Og til dem der allerede er forældre, så er det helt sikkert noget, som de kan nikke genkendende til. Der er mange, der holder stærkt fast i, at der ikke er noget, der kommer til at ændre sig, når de får børn, dog bliver de klogere, når først det sker. For pludselig kan hverdagen ikke længere gå sin vante gang, man skal finde sig nogle nye rutiner, og man skal lære, at man pludselig er den voksne, og at der rent faktisk er et andet menneske, der er dybt afhængig af en. Det er noget af en kunst. Men det er også en fantastisk kunst.

tvivl

Når hjemmet pludselig ændrer karakter

Når man får børn, er der mange ting, der ændrer sig i livet. For det første kommer ens hjem til at ændre karakter. Hvad der før var ryddeligt og stilrent med masser af dyre ting, bliver pludselig til en legeplads. Overalt findes der pludselig legetøj, og alle de steder, hvor det er muligt, hober der sig ting op i hjørnerne. Pladsmangel bliver derfor et begreb, som mange forældre pludselig bliver bekendte med. Derudover kommer sikkerheden. For pludselig skal man tænke på de dyre ting, der kan falde ned fra hylderne, de skarpe kanter, der findes på bordene, de trapper man kan styrte ned ad og så videre. Det betyder, at hjemmet skal sikres og gøres børnevenligt, og derfor kommer det også til at ændre sin karakter. Men det er ikke det hele, ens sind ændrer sig også.

Forbered dig men nyd og tilværelsen

Når man får et barn, oplever man ubetinget kærlighed til et andet menneske, og det er en kærlighed, der bare bliver ved med at vokse. Derfor bliver man en mere kærlig og mere omsorgsfuld person, der dog også går med en frygt i maven for, at der skal ske noget hele tiden. Med et sagt bliver ens tålmodighed så sandelig også sat på prøve, for efterhånden som barnet vokser op og bliver mere nysgerrigt, vælter det ud med det ene spørgsmål efter det andet, lige såvel som alt i livet pludselig skal afprøves – om forældrene er med på det eller ej. Det er derfor som forældre en god ide at have en bred viden om en masse ting. Noget af det, som børn især vil interessere sig for, kan være dem selv. Og derfor kan du blive spurgt ind til for eksempel hvor organerne sidder? Hvorfor man ser ud, som man gør, hvor man kommer fra og så videre. Forbered dig derfor allerede nu. Men nyd også tiden og vær ikke bange for at finde en god flaske vin frem og blot være tilfreds med din nye tilværelse, når familielivet tillader det. Det er en fantastisk tid.

vin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *